Exista cupcakes, cupcakes cu ciocolata si ACESTE cupcakes! Pentru mine nu se poate mai ciocolatos de atat si nici nu cred ca ficatul meu ar duce mai mult, fie vorba intre noi :) Crema de ciocolata pe care o folosesc in mod normal, cea de la amandine, pe care am folosit-o si pentru mini cupcakes, nu a fost suficienta pentru ce mi-am dorit eu: cupcakes inundate de cicolata, cu glazura si nu crema si mai ales cu o glazura lipicioasa, care nu se crapa cand musti din ea, ci mai degraba te invita sa mai musti o data. Si cu astea in minte, am pus la cale aceasta reteta, pe care am inclus-o in bufetul pentru Valentine’s Day. Ce mi-a placut mai mult si mai mult e ca prajitura, blatul, nu s-a intarit deloc, a fost la fel de “suculent” chiar si la 2 zile dupa ce le-am facut.

Ingrediente pentru 12 bucati:
- 100g unt la temperatura camerei
- 80ml smantana sau iaurt gras (grecesc)
- 150g zahar brun
- 2 oua mari
- 150g faina
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 3 lingurite cacao
- ½ lingurita vanilie (de la 1/8 baton de vanilie)
- ½ lingurita esenta rom
- un praf de sare



Spumam intai untul si zaharul. Peste spuma punem iaurtul si esentele de vanilie si rom, amestecam bine. Punem apoi ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare. La final punem faina, cacaua si bicarbonatul, amestecam pana la incorporarea completa, Tapetam formele cu hartiute (eu am pus mini forme de silicon) si le umplem ¾ cu aluat. Netezim bine aluatul cu lingurita si dam tava la cuptorul incins la 180° C. Coacem 15-18 minute sau pana trec testul scobitorii.



Ingrediente pentru crema de ciocolata:
- 170g ciocolata amaruie sau cu lapte, in functie de preferinte
- 100ml frisca lichida
- o lingurita zahar
- o lingurita miere
- 2 lingurite unt la temperatura camerei



Tocam ciocolata marunt si o punem intr-un vas mare. Intr-o craticioara punem frisca lichida (smantana dulce), zaharul si mierea, le aducem pana in punctual de fierbere. Turnam frisca fierbinte peste ciocolata, apoi amestecam rapid cu telul pana ciocolata se topeste si crema are un aspect lucios. Punem untul si amestecam bine pana la topirea lui. Lasam crema sa se raceasca (la temperatura camerei), apoi o folosim pentru a decora cupcakes-urile.



Puteti face aceasta crema de ciocolata in cantitate dubla si sa o folositi si pentru a umple sau decora torturi si prajituri. Eu asa am facut, portie dubla, pentru ca am folosit-o si pentru decorarea acestui cheesecake cu mascarpone si ciocolata. Este o crema delicioasa si cu cat ciocolata pe care o folositi este de mai buna calitate, cu atat va fi mai buna. Asta e reteta mea de cupcakes pentru Sf. Valentin, pline de ciocolata si facute cu multa dragoste. Sa va fie de bine!

Adresă formular

  peste    
  Imagine antispam:  
Nu se vede.
 
  Cod antispam: